fredag 27 april 2012

Viol kofta !














Jag kunde inte låta bli att sy en kofta till storasyster med samma detalj på axeln som tunikan i förra inlägget, kanske ni känner att jag lätt bli lite enformig emellanåt men jag ville så gärna testa när jag kommit på något.

Först när jag nålade fast "rynk korven" eller vad ska jag kalla den =) så kändes det fel tyget är så mönstrat så det passar bäst att bara vara som det är, samtidig så tycker jag att det kan kännas bra med ett plagg som har en detalj på sig som inte sticker ut så mycket. Men i bland så måste man prova sig fram för att komma på hur man egentligen känner inför ett alster och denna gång hade jag helt ärligt kunnat struntat i korven och kanske satt fickor på koftan i stället. 
Storasyster däremot tyckte riktigt mycket om den, det känns positivt åtminstone och den åkte på direkt lite ovanligt när det gäller henne i vanliga fall! 


Mönster:
Eget stl 122

Material:
Blå violer Znokdesign
tunn blå interlock JNYdesign
Knappar Cranberrylover

Roligt att hon fastnade på bild denna gång min stora tandlösa  flams fia som inte kan stå still!!

tisdag 24 april 2012

Blommig tunika!







Jag gillar detta tyg jätte mycket känns riktigt somrigt och fräscht, med cerisa  kantband och detalj sömmar tyckte jag det blev ännu finare. 

Mönstret till denna tunika är samma som till denna  och denna klänning men nu har jag använt mig av en ärm som egentligen är till en kortärmad tröja från ottobre, men den passade jätte bra till mitt klänningsmönster så det vara bara att klippa ut den direkt utan att rita om något. I bland när jag får en ide så vill jag sy direkt och inte rita  massa på ett mönster  först, då brukar jag kika runt bland mina befintliga och ibland har man tur och det finns ett som passar!
Min lilla detalj på framstycket tyckte jag lyfte tunika lite och iden till den är faktiskt helt snodd från ett köpt plagg ur storasysters garderob. I bland måste man väl få sno lite ider från dom stora klädkedjorna eller ;)???


Mönster:
Tunika eget stl 122
ärmar ottobre 3/2009

Material:
Rosa blommor Gekko Jnydesign
Tunn ceris interlock till kanband Jnydesign


Nu är det sol ute och värmen har kommit åter, jag och lillebror ska hälsa på lillkusinen så i dag blir det en härlig dag =)


söndag 22 april 2012

Heldress i pippityg !










Jag måste bara berätta men min syster ville att jag skulle sy en heldress som hon skulle ge bort till en kompis som har en liten kille, vi pratade en stund om tyg val och jag sa att pippityget skulle göra sig jätte bra till heldress. Hon svarade lite avvaktande men ja det blir nog bra tyckte hon sedan har det dröjt lite med sömnanden och vi har pratat lite lätt om det bara. Men så för någon dag sedan frågade jag om hon tyckte det kändes bra med pippityget och hon svarade lite försiktigt ja men hur ser de ut då? ja men så där randigt du vet och hon började skratta, hon hade hela tiden trott att jag menade ett tyg med bilder på pippi långstrump ha ha  tänk så fel det kan bli.

Ja några pippi är det inte på dressen och jag gillar den jätte mycket ångrade direkt att jag inte klippte ut en till lillebror också när jag ändå var på gång. 
Har en längre tid sneglat på detta tyg men blivit lite avskräckt eftersom det är lite blått i botten i stället för vitt, men jag ångrar inte mitt köp tvärtom så måste jag nog köpa en bit till. Kan tänka mig både munkjacka och mjukis brallor och en hel del annat som skulle vara jätte fint i detta tyg. Begränsningen är kanske att jag inte vill använda vitt till för då blev den blå nyansen väldigt tydlig.
Kändes bra att använda ett enfärgat tyg som fickpåse skulle kanske känts väldigt rörigt annars för ögat och jag valde blått men rött hade varit minst lika snyggt till.

Modellen är den samma som till de andra jag sytt på senare tid men nu i stl 80 så nu har jag även gjort mönstret i denna stl och även i stl 92 så att lillebror har något att växa i, fickorna gör jag så här  .Känns bra att jag äntligen tog tag i denna dress annars får alltid syster vänta in i det längsta med sina beställningar =)

Mönster:
Eget stl 80

Material:
Tunn Pippi mönstrad collage Lilofant design
Kornblå collage till fickpåsarna tygförådet
Korn blå mudd stoffochstill

onsdag 18 april 2012

Hubbabubba chock!







Ja man skulle kunna tro att jag har bakat prinsesstårta men riktigt å är det inte, storasyster har fått en kofta i rosa velour och då menar jag "rosa" och inte glömma spetsen ha ha min lilla spets gardin =)

Jag har tänkt länge att jag skulle sy en kofta till henne men det har inte riktigt blivit av att jag har haft ork att rita ett mönster. Men eftersom jag tycker det är praktiskt att kunna använda kofta över kortärmade tunikor och klänningar nu på våren innan sommaren kommer så kändes det som om det var dags. Jag har inte hunnit prova den ännu så jag vet egentligen inte riktigt om det blev som jag tänkt mig, återstå att se när hon kommer hem fån förskolan. 

Mer och mer spets mer och mer rosa vart tog min tjej vägen som gillade turkost och grönt vägen, blir det så här när dom kommer upp i 6 års ålder eller vad händer??  Samtidigt tycker jag att det är viktigt att hon får välja lite själv så att hon känner sig fin i  kläderna, men lite vill jag nog säga till om!



Mönstret skapade jag utifrån ett tröjmönster som vi gillar här hemma, mätte lite på en köpe kofta lade på lite i vidden och sänkte ärm hålet lite så att det inte blir för trångt med ett plagg under. Men som sagt det återstår att se om den passar.


Mönster:
Eget stl 122

Material:
Hubba bubba rosa velor spets från tyg gummorna 
Vit tunn interlock JNYdesign
10 mm tryckknappar cranberrylover

tisdag 17 april 2012

Nytt till lilleman!



Som jag har väntat på detta tyg och när det äntligen kom så har jag inte haft någon lust att sy typiskt, men nu så har jag klippt och sytt till lillebror. Har blivit lite tröjor på slutet tycker det är lite enklare att få på en tröja jämförelsevis mot en body på lillebror som inte alls har någon större lust att klä på sig längre, naken är bäst enligt honom =)
Men snacka om att jag har snöat in på knappslå, måste göra något annat nästa gång börjar bli lite enformigt eller?? men fint är det!

Men vet ni hur mycket snöööööööö vi har fått i dag jag tycker inte detta är så roligt, i går cyklade barnen på förskolan och i dag gjorde dom snögubbar ska det vara så här eller? jag vet att bakslag ofta kommer men över 1 decimeter. Vill inte ha mera nu!!


Mönster:
Ottobre 1/2012 (med annan knappslå) stl 86


Material:
circle and star Gekko  Jnydesign
Svart jersey olssonstyger

måndag 16 april 2012

Storasyster design!






Oj oj det duggar inte tätt med inlägg på denna blogg för tillfället, inspirationen har flyttat ifrån mig känns det som. Jag klappar lite på tygerna tittar lite i något nr av ottobre men mera än så blir det inte. Nu har vi varit extremt sjuka på slutet också så det är väl en bidragande faktor men hallå när vänder det!!!

Har i alla fall sytt en klänning till storasyster hon har som vanligt fått välja tyg och detaljer själv det är jätte roligt att jag få sy till henne igen, men hon är fortfarande väldigt bestämd över tygvalet. 

Ursprungs mönstret till denna klänning är samma som till denna och denna men nu har jag bytt ut den långa ärmen mot en liten vingärm och så fick det bli sprund med knappar i halsringningen. Kan vara bra att sy lite plagg som även fungerar till sommaren, nu när vi är ganska nära =)

Är lite le på mig själv när jag insåg att spetsen på ärmen hade gjort sig mycket  bättre om även den var rynkad som vingärmen men helt ärligt så orkade jag inte sprätta upp den och börja om, så det får jag komma ihåg till nästa gång. Vist är det fint med denna ärm på klänning och super lätt att göra själv om man inte har något mönster. Jag vek tyget dubbelt sedan mätte jag ut 8 cm (bredd), ärmen gjorde jag 10 cm längre än ärmhålan och i nederkant mätte jag ut 3 cm (bredd) la linjalen från första måttet till det andra och skar så det blev som en kil. kasta kanten och sy i rynk tråd färdig för att sy fast på klänningen. 

Nu hoppas jag storasyster blir glad över sin egen designade klänning när hon få se den =)

Mönster:
Eget stl 122

Material:
Ceris/vit prickig viskos blandning lokaltygaffär
Tunn vit interlock JNYdesign




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin