tisdag 28 februari 2012

Give away hos Mockolini!








Oj vad tiden går, vet ni jag har snart bloggat i 3 år helt galet men jätte roligt.
Något som började med att jag skulle sy dockkläder till storasyster har utvecklats till att sy kläder till mina och andras barn, jag fattar inte riktigt själv att det blev så ha ha

Nu vill jag fira och det tänker jag göra med en Give away, heldress vad säger ni om det?? har blivit ett gäng under mina år så det passar bra tycker jag =)
Finns några olika modeller att välja på storlek 50 - 122  material och modell får vinnaren själv välja men tygerna på bilderna är begränsad så jag lovar inte att just de räcker.

Ja vad vill jag att ni ska göra då! Jo det som krävs är att du lämnar en kommentar nedan, men du kan även få  2 lotter till om du gör.

  1. Länkar från din blogg eller facebooksida använd gärna bilden.
  2. Lägg till dig som fast följare av bloggen (om du redan är det så gills det naturligtvis)

Skriv en kommentar för varje lott så blir det enklare vid dragning av vinnaren.

Dragning av vinnaren sker 16 Mars kl 19 


Kan bli någon bonus vinst också beroende på antal deltagare :)




måndag 27 februari 2012

En till heldress!









Nää lillebror ska inte börja på NASA även om det ser så ut ;)

Denna heldress blev kanske inte så där jätte bra i färgkombo, tänkte att ja det blir jätte bra innan jag började men sedan tyckte jag att det blev gräsligt men efter en stund så aha det blev riktigt bra tills jag sydde fast mudden Nää det blev inte så bra. Känner mig som den mest veliga personen på jorden under arbetets gång men ni får se resultatet så ni slipper göra samma miss (fniss ;)

Modellen är samma som till den tidigare lekdressen som ni ser men lite andra detaljer omväxling förnöjer.
På denna har jag använt mig av samma typ av ficka och på ryggen är det samma dekor söm som på den tidigare men sedan klippte jag ut en bit av serietidnings tyget som jag använde som applikation på ärmen och avslutade med att klä tre knappar med samma tyg som jag sedan sydde fast på bröstet. 

Blev det bra nä som jag skrev så var bilden mycket snyggare i huvudet en i verkligheten men vi har använt den tidigare så otroligt mycket så jag ville ha en till i samma modell, och nu är det bara att använda denna efter ett par timmar framför symaskinen även om resultatet blev så där i färgerna.

Mönster:
Eget stl 86

Material:
Äppelgrön collage, blå mudd Olssons tyget
Serietidningstyg Jofotex


Har ni sett dom först videkissarna  har slagit ut här hos oss, underbart måste vara ett bra tecken på att våren är nära!!

onsdag 22 februari 2012

Rosor till storasyster!




Ja i denna familj är det inte bara lillebror som växer, jag kan berätta att stora syster har dragit iväg så mycket på längden så att när vi började på förskolan igen efter vattkopporna så är hon nästan ett huvud längre en dom andra. Kanske inte är så konstigt att det fattas en dess i ärmar och ben på kläderna i garderoben. Nu har hon säkert inte vuxit allt under dessa veckor men det blev så tydligt när vi inte varit där på ett tag.

Som jag berättat tidigare så är hon lite kinkig på mina hemma sydda kläder som hon säger, men det går bättre och bättre men då ska hon själv välja tyg och så vidare och det gör mig inget så länge jag får sy :)

Denna modell på klänning är ny, jag har tänkt att utgå från detta mönster och sedan se hur många olika varianter jag kan hitta på innan fantasin tryter. En så länge har jag lite nya ider på olika varianter så det dyker väl upp en och annan klänning/tunika innan jag har fyllt upp tjejens garderob!
På denna blev det både knappslå som jag blivit besatt av för tillfället, lite rynk på kjolen och spets i neder kant som var storasysters ide (ingen klänning utan spets mamma ha ha vi får väl se)

Tyget då ja detta köpte jag för jätte länge sedan tanken från början var att det skulle bli en filt men så blev det inte, i alla fall så är det ett jätte tunt velour tyg men ändå jätte härlig kvalitet. Min smak av tyg " NÄ " men storasyster gillar det jätte mycket.


Mönster:
Eget stl 122

Material:
Velour  lokal tyg affär.
Rosa jersey olssonstyger
Rosa interlock JNYdesign


Jag beklagar att bilden är helt fruktansvärd men jag fick bara en chans att fota innan storasyster ville ta på sig den , kanske jag kan lyckas få en bättre live bild om hon vill ställa upp på det!

torsdag 16 februari 2012

En ny förälskelse!


























Jag är förälskad igen, jag bara undra vilken underbar värld Johanna har i sin fantasi hon kommer med nya helt fantastiska mönster hela tiden, har många gånger tänkt att om hon inte skulle rita vad skulle jag då sy i för tyger?! 


Efter att jag sydde heldressen med knappslå så ville jag fortsätta att sy det, helst på allt men jag tänkte att jag även så smått ska sy lite tröjor till lillebror det blir en bra kombo tröja och knappslå är snyggt i mitt tycke åtminstone. Body är mest praktiskt så här i kylan men med linne body under så slipper magen titta fram och då tycker jag ändå att det fungerar bra med tröja! Sedan blir det mycket dekorativt med knappslå man kan använda en massa olika färger på knapparna när tyget är fler färgat det blir riktigt snyggt tycker jag!

Det blev två tröjor när maskinen ändå var trädd i rött så kunde jag inte låta bli svamp tyget, jag har kommit in i något blå/röd period lillebror har massor av kombinationer med just blått rött och vitt han passar så bra i det! 

Byxan är samma modell som jag sydde till lillkusinen här, jag känner mig fortfarande lite förvånad över att det går så snabbt och smidigt att sy dess dekorativa brallor. Alltid lika roligt när något går enkelt och inte en massa strul.



Material:
Blått svamp jersey röd jersey knappslå olssonstyger
Sommar jersey Znokdesign
Tunn röd interlock JNYdesign

Marin blå stretchfrottè tyghyllan
Färgade knappar 10 mm Cranberrylover


Mönster:
Tröja stl 86 med annat knappslå ottobre 1/2012
Byxa stl 86 ottobre 4/2011





  


tisdag 14 februari 2012

Tunika till sjukling!




Nu har storasyster själv valt tyg och modell, det har blivit ett måste här hemma om hon ska använda plaggen. Denna gång har hon valt tunika framför klänning och det är lite ovanligt för att vara henne, hon springer alltid runt i klänning och leggings hemma som på dagis men jag gnäller inte kan vara roligt att sy lite olika plagg ;)
Jag blev så glad när hon såg tyget hos liandlo och direkt sa att hon ville ha det, för jag gillar det också.

 Modellen är samma som till klänningarna jag sytt på slutet, den enda förändringen är att jag kortat den på längden. Verkligen avancerad mönsterkonstruktion ha ha.

Jag har en liten fråga till er där ute, finns det någon som har 1 m blå hjärtan från liandlo som kan tänka sig att sälja det till mig?? Skulle bli super glad  =)

Mönster:
Eget stl 122

 Material:
Jersey liandlo
 tunn interlock JNYdesign

Storasyster och vattkoppor är ingen vidare kombination hon blir helt skräckslagen av att bara titta på dom och sedan att det kliar konstant gör inte saken bättre, jag har nedräkning på dagar nu tänker varje dag NU har det nästan gått en dag till snart är vi frisk!

Ha en fortsatt härlig Allahjärtans dag !

söndag 12 februari 2012

Heldress eller lekdress!




















Nu har lillebror fått en härlig lek dress att springa runt i så vi slipper ha pyjamas halva dagen =)

Vi har några köpe dresser som vi fått som han har använt flitigt, men som börjar bli riktigt kort i grenen och armar och ben ska vi inte ens prata om. Jag gillar modellen jätte mycket på köpe dressarna så jag bestämde mig för att använda ganska lika passform och detaljer på denna. Sedan kom jag över en bit college tyg på olssonstyger för 49 kr/m i en härlig mörk marinblå färg "lycka".

Ja vist hade jag kunnat göra tusen olika varianter hade kunnat sy med luva, men då blir det så knöligt under overallen. Hade kunnat skippa mudd i benslut men då hade han trampat runt på byxbenet och snubblat, hade kunnat låtit bli fickorna men det är ju en av mina favorit detaljer för tillfället. Hade kunnat använt dragkedja men då hade jag  inte lärt mig att sy knappslå, som jag så länge ha velat göra. och vet ni, det var verkligen inte speciellt svårt när man klurat ut hur man ska göra riktigt dekorativt blev det med. Jag ville att denna dress skulle vara mycket arbetad med många detaljer så det blev inte bara fickor och knappslå utan jag satte även små lappar på armbågarna och sydde en avig täcksöm på hela ryggsömmen, kanske lite överdrivet arbetad dress men jag gillar den i massor och lillebror har fått en snygg dress att leka i.


Mönster:
Eget stl 86

Material:
Marinblått collaget, röd/vit klöver mellanlägg till knappslån Olssonstyger
Tunn interlock JNYdesign
Röd mudd stoffochstill

Jag är så nöjd över mina ny knappar, har haft lite problem med dom förra som jag köpte hos babythimgs vet inte om det är för att jag inte har någon press utan en tång, men dom lossnade nästan jämt från plaggen och det är inte så där jätte roligt när man givit bort ett plagg. Dessa sitter än så länge i alla fall och billigare är dom andra med. 
Något som jag inte är riktigt lika nöjd över är att stora syster har fått vattkoppor och hon har precis överallt stackars liten, det kliar i massor och hon har jätte hög feber så nu blir vi hemma i några veckor till då!




onsdag 8 februari 2012

Lek och skoj i nya kläder !


















I dag har jag och lillebror haft en helt underbar dag med goda vänner och mycket lek. Det är så sällan bara han och jag gör något ensam så det var jätte härligt och med gott sällskap blev det ännu bättre. Och lillebrors min på bilden säger väl allt, även han njöt av dagen aktivitet!

Dagens lek kläder blev en body i rymdtema och en ny modell byxa, jag har länge tänkt mig en mudd byxa i tajtare modell så där lagom pyllsigt under overallen dom dagarna det inte är så kallt ute. Första paret ut blev så där, tror jag ska lägga på några centimeter i benslutet till nästa gång men över rumpan tyckte jag det blev bra. Bodyn är sydd i samma modell som mina tidigare med knäppning på axeln som jag liksom har fastnat i.


Material:

Astronaut jersey från liandlo
svart interlock till kantband JNYdesign
Svart/vit randig bomullstrikå Jofotex
Turkos mudd olssonstyger

 Mönster:

Byxa stl 86 Eget
Body stl 86 Eget



lördag 4 februari 2012

Pingvin set!























Jag är verkligen inne i en skapar period, har så mycket  på gång (samtidigt så klart dumt att slutföra något innan jag börjar på något annat) och hela huvudet fullt med vill sy projekt. Denna applikation en en sådan som har varit på vill göra listan hur länge som helst äntligen kan jag bocka av den. Fast egentligen så hade jag tänkt mig ett annat tyg på bodyn och att den skulle bli till lillebror, men den var så rolig så jag syr nog en eller två till innan det är färdigt.
 Byxan är en ny modell för mig har aldrig tidigare sytt liknande men det var otroligt roligt och mycket snabbt avklarat, vist är det dekorativt med sydda pressveck?
 Det här setet fick mig att längta jätte mycket efter våren och det gjorde inte saken bättre när solen skiner för fullt utomhus, men värmen den lär vi få vänta på 21 grader i morse burr. Tur man slipper gå ut nu när lillebror har vattkoppor, men träffa lillkusinen ska vi göra i dag och det är han som ska få detta set:)


  Material:
Turkos jersey, ljus turkos interlock (kantband) JNYdesign
Diverse jersey stuvar till applikation
Turkos velour från tyghyllan
Resor Bibbis


Mönster:
Body stl 74 eget
Byxa stl 74 ottobre nr 4/2011

Ha en härlig lördag!

onsdag 1 februari 2012

Ny klänning!







En klänning till storasyster med spets MYCKET spets, jag själv är inte så jätte förkust i spets men min lilla prinsessa är helt galen i det så mycket spets glitter och paljetter som det bara går. Kanske är därför hon allt för ofta ratar det jag syr till henne med. Men nu är det glest i garderoben och klänningar är ju ett bra plagg så vi får se.
 Jag hade kunnat sy en vanlig rak som denna men det är lite roligare att göra en eller två detaljer och att en så egentligen liten sak kan göra så mycket för utseendet.
 Ganska enkel att förändra ett utseende på ett plagg, tre remsor i olika tyger eller spets som här rynka och sy sedan  fast både roligt och snyggt!


Material:
Rosa stjärntyg jersey JNYdesign
Spets och interlock från hyllan här hemma


Mönster:


Eget stl 122


Lillebror har fått vattkoppor och en riktig dunder förkylning samtidigt, så han bara grinar och gnäller hela dagarna och jag tycker så synd om honom min lilla älskling.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin