tisdag 30 juni 2009

Retro hatt!!



En solhatt till, denna gång har jag provat att sy en annan modell. Jag gillar denna bättre både att sy och hur resultatet blev.

Mönstret är eget jag har sneglat lite på en Villervalla hatt som I har och som jag gillar.

Tyget Dunderklupen är ett av mina senaste loppis fynd.

Skär alltid lite i hjärtat när jag klipper i dom här härliga retro tygerna, men bara en stund för när jag ser resultatet så känns det helt rätt!!

Har sytt lite annat också men är inte riktigt klar, inlägg om det kommer senare!!

söndag 28 juni 2009

En helt underbar dag!!!


I dag har vi haft en så härlig familje dag med farmor och extra farfar, vi har varit och åkt ånglok tittat på en massa djur och ätit glass.
Men det härligaste av allt är nog den långa stunden vid havet!
I tyckte att det var lite kallt för att bada men fötterna och nästan hela benen åkte i till slut.




Linnet som I har på sig har hon själv beställt rosa moln måste det vara sa hon i går kväll sagt och gjort. Det är så roligt med det här tyget hon bara älskar det av alla tyger jag har så har hon liksom fastnat extra mycket för detta. Nästa beställning hon hade var ett par shorts i rosa så klart !!

Mönstret kommer från Ottobre hemsida.

Tyget såklart Molntyg interlock från JnyDesign

Jag hoppas ni har samma härliga väder som vi för det är bara helt underbart =)

fredag 26 juni 2009

Seglar klänning!!

Nu har verkligen den riktiga sommaren kommit här uppe, har varit så varmt och härligt i dag men jag var bara tvungen att sy lite också =)
Det här bomulls tyget ropade jag in på tradera för ett tag sedan. Det var en gardin längd men nu har den fått nytt liv som sommar klänning till I.


Samma mönster som jag har använt mig av tidigare en skön modell nu när det är så varmt. Bakstycket fick bli ljusgul lakansväv från olssons tyger och med några moln av lite rest tyg från framstycket. Kantad med vit snedslå och en stor blå knappen som kommer från Is farmor!
Jag kan verkligen inte slita mig från molnen har fått någon slags noja på dom, allt jag gör vill jag sätta moln på.
Ha Ha får ta och skärpa till mig =)


onsdag 24 juni 2009

Flera små tjejer!!

Nu har min andra arbets kollega fått sitt efterlängtade barn och det är en tjej det med, så roligt när det föds en massa små troll runt om kring en =)
En filt måste man ju ha eller hon har säkert en massa, men ingen som jag har sytt så här kommer den jag har tänkt att vi på jobbet ska ge till familjen!


Denna är sydd på samma sätt som den HÄR , tyget är återvunnet med en baksida av trikå och hela filten är kantad med vit snedslå av bomull.
Måttet på den här filten är 65 x 85, det passar rätt bra tycker jag från början när dom är allra minst. Eller ja man kan ju ha den hur länge man vill.
Som alltid när det är presenter så håller jag tummarna att den ska falla familjen i smaken och att den ska användas mycket!!

måndag 22 juni 2009

Fyra necessärer ballanserade på en li......


Och så var jag färdig med sommar presenterna till fröknarna på dagis!!
På Torsdag har jag tänkt att ge dom varsin och vem som ska få vilken tror jag att I ska få bestämma, naturligt vis kan dom ju alltid byta med varandra om dom så önskar.
Denna gång gjorde jag det mycket enklare för mig, sydde först dit dragskedjan och sedan kanten på necessären och alla stickningar sedan sydde jag ihop den MYCKET enklare. Misstaget med den första ledde till något bra i allafall =)

Jag hoppas innerligt att dom ska bli uppskattad och välanvända i sommar!!

söndag 21 juni 2009

Godis råtta!!

Den här klänningen är allt jag åstadkommit denna långa helg som varit uppbokad av släkt och vänner, super trevligt men lite abstinens besvär efter sy maskinen har jag haft!
Men i allafall.
För en gångs skull så har jag hittat ett tyg som min I är lika galen i som jag, när jag skulle klippa ut delarna till denna så beställde hon en kjol och en tröja och en massa andra saker, så det är bara att inse att jag har beställt alldeles för lite tyg =)
Mönstret till denna har jag själv ritat, bak är det lite brottar rygg tyvärr så ville I inte fotograferas längre än vad godispåsen räckte och den var inte speciellt stor, så det blev inget foto på ryggen.
Tyget är som sagt från JNY designe och helt klart en favorit i denna familj=)

fredag 19 juni 2009

Moln dagen till ära!!

I ska ha en super fin klänning som går i vitt med blå gula och röda prickar på som jag hade när jag var liten, osäker på om det kan vara min mamma som sydde den till mig. Men i allafall så är det inte något direkt sommar väder ute och då passar det bra med ett par leggings till och vad kan passa bättre en moln. Jag bara älskar det här tyget tror aldrig att jag kommer att bli le på det! Tyget kommer från Jnydesign
och är bara underbart!!! Mönstret kommer från ottobre 3/2009 fast är en 92 omgjord till 104!!
Nu ska jag stressa vidare och förbereda inför dagen!!

Glad midsommar på er!!!!

onsdag 17 juni 2009

Goliat!!!

Shorts till Is kompis men dom blev lite för korta, tanken var att det skulle vara en trekvarts modell så nu är det bara att sätta saxen i tyget igen för att sy ett par längre. Denna modell såg jag på någons blogg mins tyvärr inte vems, men jag tyckte det var så smart att skippa mudden. Annars är jag ganska snabb på att sy på det.
Tyget har jag köpt på tradera som gardin tycker det är lite roligt med Goliat =)

måndag 15 juni 2009

Glad sommar present!

Vi har tänkt att ge fröknarna på Is dagis en liten sommar present när vi går på semester, har velat fram och tillbaka ett par gånger om vad vi skulle ge bort men till sist bestämde vi oss för en lite mindre necessär
naturligt vis gjorda i retro tyg. När jag satt och försökte göra ett passande mönster så tror jag att det blev lite övertänkt, det är så lätt att man gör saker mycket mer komplicerat än vad det egentligen behöver vara. Men gjort är gjort och nu vet jag till nästa gång! Håller tummarna och hoppas på att fröknarna gillar tyget lika mycket som jag!


När jag ändå var igång med att sy necessär så provade jag att göra en liten tetra denna modell tror jag att jag såg första gången hos Blomma åker vagn men mönstret kommer egentligen från
ICA Kuriren
Super smidig att sy även om beskrivningen var så där tycker jag!
Tror den får följa med till en av mina vänner som har fått tillökning nyligen, smart att förvara tuttar i skötväskan!

lördag 13 juni 2009

Loppis fynd!!

Jag är så glad! Har hittat två helt underbara tyger på loppis, kan man bli lyckligare? Ja säkert om det hade varit större bitar, men jag ska inte gnälla.
Dunderklumpen och det härliga skillingaryd tyget vet inte hur många gånger jag har avundats andra som har detta i sina ägor och äntligen har jag också en liten bit. Jippi!!


Nu ska jag bara våga sätta saxen i det också =)


onsdag 10 juni 2009

Det här var lite läskigt!

Jag har tänkt ett tag på att sy mera plagg i icke lakansväv, men har varit lite rädd. Det är inte så mycket som kan glida undan eller tugga sig fast i maskinen om materialet är ganska stumt.
Men när mina kära arbets kollegor så gärna ville att vi skulle ge bort en liten present till våran chef som fått en dotter, som var något speciellt och som inte gick att köpa på en vanlig butik som tex h&m tänkte jag, vad tusan det är väl bara ta tjuren vid hornen och sagt och gjort detta är resultatet.

Först ut en liten heldress av velore även denna är mitt förstaförsök så jag får nog kalla det nybörjar tur! Mönstret har jag skapat själ från en befintlig heldress som I hade när hon var liten och är i storlek 56. Velouren kommer från Mjukatyger och är ceris och orange randig, syns dåligt på bilden.

Det var svårt att sy en liten present när jag kom på hur roligt det var att sy i detta material och så små kläder! Så det blev ganska många plagg!
Här är ett set också dessa i storlek 56. Tunikans mönster kom ifrån att jag gjorde om ett body mönster till tröja och sedan ställde jag ut det i nederkant, kanske inte så praktiskt till en så liten tjej men min förhoppning är att det ska bli så varmt ute så den går att använda utan leggings.


Och sist men inte minst ett uggle set i storlek 56 kanske ni tänker varför alla plagg i storlek 56 men den här lilla tjejen hade så brott om ut så hon kom 3 veckor för tidigt och var ganska liten. Mitt vanliga muddbyxe mönster och bodyn är av ritad efter en av Is gamla
Materialet till dessa två set kommer från Jofotex utom mudden som är köpt på Olssons tyger.
Och jag måste säga det, att resultatet blev bättre än vad jag någonsin kunde drömma om. Så roligt och framför allt när det ska ges bort nu är det bara att hålla tummarna att mina arbetskolegor och framförallt den lilla familjen ska tycka om det jag har sytt åt dom =)

tisdag 9 juni 2009

Gång efter gång !!



Ja då har jag gjort det i gen känns som om jag upprepar mig hela tiden, hängselklänning samma mönster som vanligt även denna gång sydd i återvunnet tyg. Varför det har blivit så många lika plagg på slutet är mycket tackvare den stora orden som fick flytta till norge!

Jag gillar fortfarande denna modell på klänning säkert mycket för att jag kan variera med olika material och applikationer, hade inte varit så roligt att sy i den i samma tyg varje gång =)

måndag 8 juni 2009

Busig byxa!

En hängselbyxa som jag har sytt för ett tag sedan, denna har nu flyttat till Norge. Mönstret har jag tagit ur Sy till barn av gynther.
Det var lite trixig att få till applikationen på knät för jag var så snabb på att sy ihop byxan först, vet inte vad jag tänkte på när jag satt där. Men till slut så fick jag till det.
Allt material i denna byxa är återvunnet 70-tals tyg även knapparna är återvunnet och det som är allra roligast, (tycker jag) är att det orange tyget räckte precis så det finns bara ett par av denna byxor.
Roligt med unika plagg så ens lilla/lille är helt ensam om att bära ett plagg!

söndag 7 juni 2009

En liten present!

Den här filten är allt jag lyckats åstadkomma i helgen, har varit fullt upp med examen och STOR städning här hemma!

Filten ska en vän till mig få som precis har fått en liten tjej! Har några andra plagg också som hon ska få men dom är inte riktigt färdiga ännu!
Jag tycker så mycket om det här tyget och tillsammans med rosa kantband blev det ganska tjejig, velade ett tag mellan turkost och rosa med valde detta tillslut.
Gjorde det ganska enkelt för mig och overlockade ihop tygstyckena innan jag sydde fast kantbandet, det resulterade i att tygena inte gled isär medans jag sydde.
För en gångs skull så gick det ganska smärtfritt behövde bara sprätta en liten liten bit, skönt!

torsdag 4 juni 2009

Härliga 70-tal!

Jag bara älskar detta tyg snyggt att titta på skönt att sy i och som tunika blev det riktigt bra, denna är i storlek 5 - 6 år.
Mönstret kommer från Baby cool men jag har justerat det lite och satt ett veck i nacken samma modell som den med vilda djur på
Denna fick också följa med till Oslo men hade gärna fått stannat här hemma!


Tyget är helt underbart, 70-tals frotté jag bara älskar det !

onsdag 3 juni 2009

Härliga tyger!








Dom här helt underbara tygerna landade i min brevlåda för ett tag sedan det är den här tjejen som har skapat dessa härliga tryck. Jag bugar och tackar för att du är så grym, har inte riktigt bestämt mig ännu för vad jag ska göra men lovar att lägga upp det på bloggen direkt när det är gjort!

tisdag 2 juni 2009

Härlig i sommarvärmen!

Tunn bomulls skjorta med kort ärm, sydd efter det vanliga mönstret och kantad med muddväv. Denna har också fått följa med till Oslo men jag har inte bloggat om den. Det blå tyget kommer från ett örngott men kan aldrig ha varit använt för det är så klart i färgerna.

Den här hade inte varit dum att få använd på I nu när sommaren har kommit, men det var inte tänk så och då blev det inte så =) Den får glädja någon annan i stället för!

måndag 1 juni 2009

Åtta sköna plagg!!

Vilken helt underbar helg! Så härligt att kunna sitta ute och nåla ihop några av de sista plaggen som ska till Oslo!
Kaffe nålar ock några ut klippta plagg =)

Så här blev det när dom blev klar, en ganska enkel modell som det bara är att dra över huvudet. Denna är i stl 50/56


Bak la jag ett veck upptill i nacken ca tre cm, roligt med en liten detalj och så blir den inte lika vid upptill som nertill.



Resultatet efter söndagens nålande och senare också sy ande blev hela 8 st med lite olika detaljer och material. Tre i bomulls tyg och resterande i härlig 70-tals frotté.

Så soligt väder så det går inte att ta en bra bild! Men jag tänker inte klaga för värmen vill jag ha, så det blir till att ta bild senare på kvällen nästa gång.




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin